|
|
Internet na dwócj sieciach GSM - zamiennie. Co polecacie? |
Autor |
Wiadomość |
kosmo333
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2025-02-02, 20:58 Internet na dwócj sieciach GSM - zamiennie. Co polecacie?
|
|
|
Witamy wszystkich serdecznie. Co prawda Nie "karawanujemy", ale mamy problem, w którym społeczność Wasza mogłaby pomóc.
Prowadzimy kanał Łowców Burz na Youtube. Prócz prognoz jeździmy po kraju i za granicą w polowaniu za burzami prowadząc długie lajwy. Niektóre nawet powyżej 10 godzin.
Do tej pory stosowaliśmy rozwiązanie modemu LTE – 5G. Gdy był zasięg działało to ok. Są jednak miejsca w PL gdzie np. Orange zupełnie nie ma zasięgu. Wtedy pojawia się duży dla nas problem.
Szukam rozwiązania z dwoma kartami SIM (różne sieci), które zmieniałoby aktywną kartę w zależności od siły sygnału. Potrzebujemy tego do osobówki. Oczywiście w ruchu. W aucie mamy 12V + 230V.
Wiem, że są pewne rozwiązania Teltoniki. Ale może macie doświadczenie z takimi rozwiązaniami i możecie coś polecić?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Ps. Starlink na razie wykluczamy ze względu na koszty. |
|
|
|
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 16 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 245/177 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2025-02-02, 21:17
|
|
|
Są takie miejsca w Pl, gdzie Orange nie ma absolutnie zasięgu. Najlepsza opcja to przenieść abonament do sieci o zasięgu najlepszym. Moje doświadczenia - niedawno przeniosłem abonamenty z Plusa do Orange ( z Plusza do nju ). Chodziło o promocyjny pakiet internetu.
W miejscu mojego zamieszkania, w Dębicy Orange nie ma zasięgu niemal wcale.
18.02.2025 wracam z powrotem do Plusa z jeszcze lepszym pakietem internetu. W Dębicy Plus działa bezbłędnie.
Zmień operatora. Ew. zrób ankietę jakie inni mają doświadczenia. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|