Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tuning Rapido i96M , czyli poprawiamy fabrykę
Autor Wiadomość
joko 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Piwa: 546/45
Wysłany: Wczoraj 1:21   

Telewizorek sobie fundnąłem :szeroki_usmiech ...... 32'', pełne 4K , Smart ....... i 12V :bigok

...... a do sypialni będzie taki sam , tylko 27'' :spoko

IMG_20251209_182719389_HDR.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 68,18 KB

Postaw piwo autorowi tego posta

peja76 
stary wyga

Twój sprzęt: Roller team
Piwa: 53/60
Wysłany: Wczoraj 7:12   

Zobacz od spodu w misce olejowej czy nie ma filtra, mniejsze mercedesy mają właśnie tam, trzeba ściągnąć osłonę z miski olejowej i wtedy dopiero go widać. Jak będzie w tym miejscu, to wymiana tego filtra to pikuś :ok
:spoko

122252297-2.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 41,92 KB

122252297-3.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 86,31 KB

Komplecik 
Kombatant

Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Piwa: 366/743
Wysłany: Wczoraj 17:32   

joko napisał/a:
Komplecik napisał/a:

Jeszcze jedno z czystej ciekawości, ile godzin zajęło zrobienie tej skrzyneczki ;) od projektu poprzez testy aż do kompletnego montażu :szeroki_usmiech :mikolaj

Jeśli chodzi o ilość czasu jaką poświęciłem na to co już zrobione ..... to sporo :mrgreen:
Najwięcej oczywiście wymaga projektowanie , bo samo wykonywanie części i potem składanie w całość to już taka najprzyjemniejsza zabawa .
Codziennie praktycznie coś z tym robię jak tylko jestem na miejscu , a w weekend'y to nawet do oporu, więc z 200h to już pewnie lekko poszło :spoko
Robię sobie i traktuję to jako zabawę , więc jakoś tego specjalnie nie liczę, ale gdybym miał to robić komuś za pieniądze ..... to pewnie mało kogo było by na to stać :haha: :szeroki_usmiech :spoko

Aha :-P :shock: :szeroki_usmiech Hobby rządzi się swoimi prawami, najważniejsze że udało Ci się osiągnąć zamierzony efekt, patrząc i czytając wątek, efekt pracy jest więcej niż zadowalający.
Podniecamy się jak wychodzą nowe modele kamperów co też tam nie będzie, ale weryfikacja i później ręczna robota pokazują niedociągnięcia masowej produkcji, jak widać skutecznie to sprawdzasz i poprawiasz stosując rozwiązania wyprzedzajace fabryki,
Można wyciągnąć fajnie wnioski z tej lektury i stopniowo wdrażać u siebie ciekawe rozwiązania, brawo :brawo:

przemo.d 
stary wyga

Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D
Piwa: 29/142
Wysłany: Wczoraj 19:02   

Robert wyszedł Ci ten porządek w makaronie :)

Joko te zielone kostki występują w 2 rodzajach wszędzie w tym elektronicznym szajsie a widzę jesteś na etapie walki z tym.
Jedne są mniejsze w wypustką u góry a te drugie są takie większe. Oczywiście ilość terminali może być różna i blokady na śrubkę lub bez są także modne.
Kitajce od lat w tym monotonni są i wala się to u mnie po warsztacie "jak to mówią po podłodze". Jak któreś Ci potrzebne to szkoda na to życia wybierz sobie z foty i wyśle niezwłocznie. Mam tego zawsze nadmiar bo to opcje zawsze dołączane do urządzeń które się uruchamia a mało kto korzysta choćby z 20% możliwości/ opcji sprzętu .
Szkoda czasu na dorabianie tego.

kostki.png
Plik ściągnięto 5 raz(y) 790,4 KB

Komplecik 
Kombatant

Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Piwa: 366/743
Wysłany: Wczoraj 19:53   

przemo.d napisał/a:
Robert wyszedł Ci ten porządek w makaronie :)

Jako tako, ciut lepiej, kable owinięte taśmą upiete na ściankach luku klemy rozplątane kable na szynach, następnym krokiem to tak jak u joko robić, D+ okazał się stabilny dobrze trzyma ładowanie, jeszcze to wyregulować i można jeździć, będę mulił Kubę by mi to poustawiał, w końcu będzie miał mnie dość podda się i ustawi :mikolaj :szeroki_usmiech

Odpowiedz do tematu