|
|
|
Tuning Rapido i96M , czyli poprawiamy fabrykę |
| Autor |
Wiadomość |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 546/45 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Wczoraj 1:21
|
|
|
Telewizorek sobie fundnąłem ...... 32'', pełne 4K , Smart ....... i 12V
...... a do sypialni będzie taki sam , tylko 27''
IMG_20251209_182719389_HDR.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 3 raz(y) 68,18 KB |
|
|
|
|
 |
peja76
stary wyga

Twój sprzęt: Roller team
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2023 Piwa: 53/60 Skąd: Oborniki Wlkp
|
Wysłany: Wczoraj 7:12
|
|
|
Zobacz od spodu w misce olejowej czy nie ma filtra, mniejsze mercedesy mają właśnie tam, trzeba ściągnąć osłonę z miski olejowej i wtedy dopiero go widać. Jak będzie w tym miejscu, to wymiana tego filtra to pikuś
122252297-2.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1 raz(y) 41,92 KB |
122252297-3.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1 raz(y) 86,31 KB |
|
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Cze 2011 Piwa: 366/743 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wczoraj 17:32
|
|
|
| joko napisał/a: | | Komplecik napisał/a: |
Jeszcze jedno z czystej ciekawości, ile godzin zajęło zrobienie tej skrzyneczki od projektu poprzez testy aż do kompletnego montażu
|
Jeśli chodzi o ilość czasu jaką poświęciłem na to co już zrobione ..... to sporo
Najwięcej oczywiście wymaga projektowanie , bo samo wykonywanie części i potem składanie w całość to już taka najprzyjemniejsza zabawa .
Codziennie praktycznie coś z tym robię jak tylko jestem na miejscu , a w weekend'y to nawet do oporu, więc z 200h to już pewnie lekko poszło
Robię sobie i traktuję to jako zabawę , więc jakoś tego specjalnie nie liczę, ale gdybym miał to robić komuś za pieniądze ..... to pewnie mało kogo było by na to stać |
Aha Hobby rządzi się swoimi prawami, najważniejsze że udało Ci się osiągnąć zamierzony efekt, patrząc i czytając wątek, efekt pracy jest więcej niż zadowalający.
Podniecamy się jak wychodzą nowe modele kamperów co też tam nie będzie, ale weryfikacja i później ręczna robota pokazują niedociągnięcia masowej produkcji, jak widać skutecznie to sprawdzasz i poprawiasz stosując rozwiązania wyprzedzajace fabryki,
Można wyciągnąć fajnie wnioski z tej lektury i stopniowo wdrażać u siebie ciekawe rozwiązania, brawo
|
_________________ komplet |
|
|
|
 |
przemo.d
stary wyga
Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Gru 2011 Piwa: 29/142 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: Wczoraj 19:02
|
|
|
Robert wyszedł Ci ten porządek w makaronie
Joko te zielone kostki występują w 2 rodzajach wszędzie w tym elektronicznym szajsie a widzę jesteś na etapie walki z tym.
Jedne są mniejsze w wypustką u góry a te drugie są takie większe. Oczywiście ilość terminali może być różna i blokady na śrubkę lub bez są także modne.
Kitajce od lat w tym monotonni są i wala się to u mnie po warsztacie "jak to mówią po podłodze". Jak któreś Ci potrzebne to szkoda na to życia wybierz sobie z foty i wyśle niezwłocznie. Mam tego zawsze nadmiar bo to opcje zawsze dołączane do urządzeń które się uruchamia a mało kto korzysta choćby z 20% możliwości/ opcji sprzętu .
Szkoda czasu na dorabianie tego.
kostki.png
|
 |
| Plik ściągnięto 5 raz(y) 790,4 KB |
|
| |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Cze 2011 Piwa: 366/743 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wczoraj 19:53
|
|
|
| przemo.d napisał/a: | Robert wyszedł Ci ten porządek w makaronie
|
Jako tako, ciut lepiej, kable owinięte taśmą upiete na ściankach luku klemy rozplątane kable na szynach, następnym krokiem to tak jak u joko robić, D+ okazał się stabilny dobrze trzyma ładowanie, jeszcze to wyregulować i można jeździć, będę mulił Kubę by mi to poustawiał, w końcu będzie miał mnie dość podda się i ustawi
|
_________________ komplet |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|