Wygląda jakby ktoś wrzucił petardę albo zapaloną szmatę przez szczelinę w dachu garażu... Pożar nie wygląda jakby zaczął się wewnątrz auta - szyby od środka czyste. Wygląda jakby się zaczął w okolicy prawe tylnej lampy, a schowek który tam jest też czysty w środku, czyli raczej czynnik zewnętrzny. Dzieciaki racze by tak wysoko nie sięgnęły. Życzliwy sąsiad? Hulajnoga elektryczna zostawiona w garażu na ładowanie?
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Hulajnoga elektryczna zostawiona w garażu na ładowanie?
A dlaczego akurat hulajnoga a nie rower elektryczny? Zwracam na to uwagą w kontekście niezrozumiałej nagonki na ten skądinąd niezwykle pożyteczny i ekologiczny środek komunikacji miejskiej. Histeria rozpętana wokół tych pojazdów powoduje stopniowe rugowanie ich z ulic w wielu miejscach. O dziwo, wg mediów, baterie litowo - jonowe obecne w bardzo wielu urządzeniach jakoś tak uparły się zapalać wyłącznie w hulajnogach. A może zapalenie się takiej baterii w rowerze elektrycznym byłoby "politycznie niepoprawne" i dlatego o tym cisza. A że nieodpowiedzialni ludzie pędzą tymi hulajnogami po chodnikach? Tak samo robi wielu rowerzystów i nikt z tego powodu nie robi roweru wrogiem publicznym.
Poza tym - zapalanie się baterii w hulajnogach (i nie tylko) nie jest żadnym standardem a wynikiem nieprawidłowego użytkowania. Bywały przypadki zapalania się smartfonów - ale jakoś nie wywoływało to medialnych histerii. A każde urządzenie elektryczne nieprawidłowo użytkowane może być przyczyną pożaru. Choćby nawet zwykły czajnik bezprzewodowy.
A dlaczego akurat hulajnoga a nie rower elektryczny?
Bo jest zazwyczaj gorzej traktowana niż rower, akumulator z racji położenia jest bardziej narażony na uszkodzenia i brud oraz zazwyczaj nie ma możliwości łatwego demontażu akumulatora na czas ładowania.
Oczywiście masz rację - może to był rower, może wkrętarka, może akumulatorowa kosiarka. Jakoś tak mi się samoistnie nasunęło z racji mniejszego rozmiaru niż rower i faktu że część użytkowników wyjmuje z rowerów akumulator na czas ładowania.
No już, nie denerwuj się. Na rozładowanie atmosfery wstawię filmy z zapalającymi się skuterami. O nich nikt nie wspominał.
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
No to doznałem teraz prawdziwej schadenfreude
Ja się na Ciebie nie denerwuję. Odnoszę tylko wrażenie, że na pojawienie się hulajnóg elektrycznych zareagowano w wielu krajach jak na pierwsze samochody - o mało co nie kazali biegać przed nimi pilotowi z chorągiewką ostrzegawczą
Hulajnoga elektryczna jest ekologiczna?
Ekologiczna to jest zwykła hulajnoga
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 102/97 Skąd: Suwałki
Wysłany: 2026-01-09, 10:24
zbyszekwoj napisał/a:
Co tak czerwono ?
Reanimacja Forum
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum