|
|
|
Jak pozbyć się problemu akumulatora rozruchowego na zawsze |
| Autor |
Wiadomość |
AMIGO
stary wyga Banita
Twój sprzęt: Blaszany, samobieżny namiot na kołach
|
Wysłany: Wczoraj 17:46
|
|
|
| Janusszr napisał/a: | | Nie będę w tym temacie więcej zabierał głosu, bo nawet gdybym zapragnął mieć te super kondensatory, to nie miałbym gdzie umieścić tej całej "infrastruktury energetycznej" |
Nie poddawaj się nie musisz przecież kupować takiej wielkiej fury aby mieć miejsce na usprawnienia Trzeba tylko zdiagnozować gdzie jest problem i póżniej cieszyć się efektami.
Nie jesteś sam, więc zacznij niejako od początku, krok po kroku, a na pewno z czasem to rozkminisz
Skoro jakieś tam różne wspomagacze rozruchu działają, nieraz bardzo nędzne, to Twój tym bardziej powinien zadziałać. |
_________________ Bogdan |
|
|
|
 |
przemo.d
stary wyga
Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Gru 2011 Piwa: 30/148 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: Wczoraj 18:07
|
|
|
| Artur.Dell napisał/a: | Zima w tym roku daje się we znaki. Od kilku dni mamy mróz do - 12 stopni. Dziś jest trochę cieplej bo tylko - 6.
Coś te chińskie kondensatory nie wiele mają z pierwowzoru Maxwella. Niestety jak dotąd nie odpaliłem. Rozrusznik zakręcił kilka razy i napięcie zjechało do 7V. To moje długie ładowanie trwające, blisko 20 minut, zniechęciło mnie na czekanie i ponowna próbę. Czekam na kolejne 2 rezystory. Jak je dołożę to czas ładowania radykalnie się skróci i wówczas pewnie, może nie bez trudu, ale odpalę. |
Paliwo masz zimowe ? Bo może gdzie indziej jest teraz problem, odpuści we czwartek to poczekaj.. szkoda auta. |
|
|
|
 |
Artur.Dell
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato Autostar
Nazwa załogi: Lubimy podróżować

|
Wysłany: Dzisiaj 8:11
|
|
|
| przemo.d napisał/a: | | Artur.Dell napisał/a: | Zima w tym roku daje się we znaki. Od kilku dni mamy mróz do - 12 stopni. Dziś jest trochę cieplej bo tylko - 6.
Coś te chińskie kondensatory nie wiele mają z pierwowzoru Maxwella. Niestety jak dotąd nie odpaliłem. Rozrusznik zakręcił kilka razy i napięcie zjechało do 7V. To moje długie ładowanie trwające, blisko 20 minut, zniechęciło mnie na czekanie i ponowna próbę. Czekam na kolejne 2 rezystory. Jak je dołożę to czas ładowania radykalnie się skróci i wówczas pewnie, może nie bez trudu, ale odpalę. |
Paliwo masz zimowe ? Bo może gdzie indziej jest teraz problem, odpuści we czwartek to poczekaj.. szkoda auta. |
Też o tym pomyślałam. Niestety paliwo mam letnie.
Wracając do ostatniego filmu Świstaka to u mnie samorozładowanie kondensatorów do zera trwa niecałą dobę. No cóż chińczyki to nie Maxwell, ale żeby aż tak... |
_________________ Artur |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 532/111 Skąd: Legnica

|
Wysłany: Dzisiaj 8:24
|
|
|
| Bardziej nowoczesny Fiat z wieloma "prądożercami"... |
_________________ .
.
"Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 105/101 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: Dzisiaj 10:39
|
|
|
| Świstak napisał/a: | | Bardziej nowoczesny Fiat z wieloma "prądożercami"... |
Czapka niewidka zasłoniła tekst? |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
 |
Artur.Dell
zaawansowany

|
Wysłany: Dzisiaj 10:41
|
|
|
| Świstak napisał/a: | | Bardziej nowoczesny Fiat z wieloma "prądożercami"... |
No właśnie nie. To niemal 30-to letni staruszek i nie ma żadnych urządzeń działających w tle. |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 532/111 Skąd: Legnica

|
Wysłany: Dzisiaj 11:42
|
|
|
| To musisz zrobić małe dochodzenie co Cię okrada z najcenniejszego zasobu. Mierz prąd i wyciągaj kolejno bezpieczniki. Może super radio, może jakiś zapomniany GPS zamontowany przez poprzednika. Ale jeśli napięcie spada do zera to obstawiam coś prymitywniejszego - może jakaś żarówka pod maską, odstraszacz kun. Trzeba szukać. |
_________________ .
.
"Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 143/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: Dzisiaj 12:40
|
|
|
Arek,ale żeby od sierpnia nie przepalić samochodu??? |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
Artur.Dell
zaawansowany

|
Wysłany: Dzisiaj 12:47
|
|
|
| Świstak napisał/a: | | To musisz zrobić małe dochodzenie co Cię okrada z najcenniejszego zasobu. Mierz prąd i wyciągaj kolejno bezpieczniki. Może super radio, może jakiś zapomniany GPS zamontowany przez poprzednika. Ale jeśli napięcie spada do zera to obstawiam coś prymitywniejszego - może jakaś żarówka pod maską, odstraszacz kun. Trzeba szukać. |
Ha, zagadka rozwiązana. Przejechałem wszystkie bezpieczniki amperomierzem i bingo. Zegar w desce rozdzielczej bierze takie tam 0,05A, co w efekcie w ciągu doby daje 1,2Ah.
Dziś mamy ocieplenie. Jest - 1.5 stopnia i zapalił za dotknięciem kluczyka |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|