|
|
|
Co dzisiaj naprawiłem w swoim kamperze |
| Autor |
Wiadomość |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 349/86 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 378/171 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: Wczoraj 21:43
|
|
|
Ja podobnie. Polazłem do auta, włączyłem LIFEPO4 i zobaczyłem, że przez miesiąc nic nie ubyło prądu, nadal jest 75%. Odpaliłem silnik, włączyłem klimę i dolałem płynu do spryskiwacza
Posiedziałem trochę w środku i postanowiłem jeszcze w lutym wyskoczyć na kilka dni gdzieś na cieplejsze południe. |
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 109/102 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: Wczoraj 22:06
|
|
|
Miło czytać takie wpisy, bo wychodzi, że mamy kamperki w idealnym stanie |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 361/24 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Dzisiaj 7:24
|
|
|
| Skwarek napisał/a: | | Ja podobnie. Polazłem do auta, włączyłem LIFEPO4 i zobaczyłem, że przez miesiąc nic nie ubyło prądu, nadal jest 75%... |
mój kamper nigdy miesiąc nie stał, ale zobaczyłem, że nawet przy tej pogodzie i krótkim dniu mały solar (150W) wolniutko ładuje i z 83 przez tydzień doszło do 90%. |
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 222/170 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: Dzisiaj 7:51
|
|
|
A'propos ładowania ..........coś mnie tknęło i sprawdziłem mojego 10-cioletniego mini solarka do doładowywania aku rozruchowego . Takiego małego ; przenośnego .
Luty we wtyczce się rozlutowały i sądzę ,że od jakiegoś czasu ( 2-3 lat ) pewnie nie ładował .
Po wymianie kabla i poprawie lutów we wtyczce znów ładuje aż miło |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 378/171 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: Dzisiaj 9:30
|
|
|
| Cyryl napisał/a: | | Skwarek napisał/a: | | Ja podobnie. Polazłem do auta, włączyłem LIFEPO4 i zobaczyłem, że przez miesiąc nic nie ubyło prądu, nadal jest 75%... |
mój kamper nigdy miesiąc nie stał, ale zobaczyłem, że nawet przy tej pogodzie i krótkim dniu mały solar (150W) wolniutko ładuje i z 83 przez tydzień doszło do 90%. |
Wyłączam akumulator bo myślę iż jakiekolwiek ładowanie LIFEPO4 na mrozie nie jest zdrowe. Mimo ustawienia zakresu temperatur ładowania. Auto stoi pod jasnym dachem. |
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 361/24 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Dzisiaj 10:21
|
|
|
we Wrocławiu jest dzisiaj +5 i chyba w nocy jeszcze nie będzie mrozu, choć wodę spuściłem.
natomiast jeżeli temperatura na akumulatorze spada poniżej +1, (co można sprawdzić w aplikacji) to akumulator nie jest ładowany.
gdy w ostatni weekend ruszyłem i na akumulatorze było -3 to w aplikacji nawet ręcznie nie mógłbym włączyć ładowania, dopiero po osiągnięciu +1 akumulator zaczął być ładowany.
dodatkowo u mnie kamper stoi najdłużej tydzień, czasem dwa. |
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|