Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2009-01-19, 11:46
Zabezpieczenia antywłamaniowe i antykradzieżowe
Autor Wiadomość
pabloo 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Bez przydziału :(
Nazwa załogi: Pabloo
Wysłany: 2007-07-11, 18:20   Zabezpieczenia antywłamaniowe i sposoby na złodzieja

W tym temacie zebrane są wszystkie posty o zabezpieczeniach antykradzieżowych.
Jerzy - admin

prymek napisał/a:
Witam!
Chce kupic cos takiego - czy ktos uzywa i czy to dobra cena?
http://www.allegro.pl/ite...o_przyczep.html
Zaczynam zabawe z przyczepa i wypozyczam sobie na poczatek-ale jak sie okazuje jak mi ktos ja ukradnie albo ja rozwale to 4 tysie kaucji przepada ( troche zlodziejski uklad biorac pod uwage ze maja ubezp- ale sie tlumacza ze maja kase na rekompensate dla nastepnego klienta ktory nie dostanie przyczepy do wynajecia)
prosze o opinie - prymek
p.s. mam nadzieje ze to ze jest to zabezp przyczepy a nie campera to nie jest problem - bo moze za rok lub 2

Cześć - szkoda, że nie jesteś z Warszawy - chyba, że będziesz przejazdem - mam do ODDANIA (bezpłatnie) zabezpieczenie do haka przyczepy - takie dość solidne, metalowe - to jest taka skrzynka zakładana na cały hak - chyba holenderska bo przyjechała z przyczepą - jakby ktoś reflektował - kontakt na priv...
Pozdrawiam
Pabloo
Ostatnio zmieniony przez Jerzy 2008-02-27, 11:35, w całości zmieniany 3 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Kazik II 
weteran

Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Piwa: 85/8
Wysłany: 2007-07-11, 21:03   

prymek napisał/a:
Zaczynam zabawe z przyczepa i wypozyczam sobie na poczatek-ale jak sie okazuje jak mi ktos ja ukradnie albo ja rozwale to 4 tysie kaucji przepada ( troche zlodziejski uklad biorac pod uwage ze maja ubezp- ale sie tlumacza ze maja kase na rekompensate dla nastepnego klienta ktory nie dostanie przyczepy do wynajecia)

Ja bym poszukał innej wypożyczalni. Kaucja to może być ew. na drobne szkody nie objęte ubezpieczeniem (uszkodzenie wyposażenia, zarysowanie, zaplamienie mebli itp.) i może to być moim zdaniem max. 1000zł. W cenie wypożyczenie są wszystkie koszty wypożyczalni w tym i ubezpieczenie - a więc faktycznie to klient pokrywa koszty ubezpieczenia. Tłumaczenie że to na rekompensatę dla następnego klienta jest bezczelne - już widzę jak wypłacają komuś 4000 zł bo nie dostał w terminie zamówionej przyczepy :terefere . Po takiej firmie można się wszystkiego spodziewać, również tego że będą usiłowali z tej kaucji potrącić sobie lwią część pod byle jakim
pretekstem np. wynajdą jakąś wadę która już wcześniej była. Ja bym nie ryzykował.

prymek 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: wypożyczalnia
Wysłany: 2007-07-11, 22:01   

Ta wypo to Bońkowscy wiec nie jakas dziupla chyba (w kazdym razie tak nie wygladala).
Bylem tez w camp-rent (sa troche tansi i tez maja nowki) ale to jakis wynajety kawalek poletka z budka w ktorej siedzi koles i udziela info i odpuscilem.
Poza tym odpowiada sie za zmieniono automatycznie na - opowiadaj do 1000 pln tak jak piszesz wszystkie powyzej ida z ubezp, wyjatkiem jest kradziez lub doszczetne zniszczenie.
pzdr
prymek
p.s. juz wtopilem kaucje wiec klamka zapadla - tylko sie zastanawiam nad tym zabezpieczeniem bo nie mam zamiaru np. w gorach caly dzien siedziec przy niej :(

Paweł P. 
Kombatant

Twój sprzęt: Jeep Grand Cherokee
Piwa: 1/2
Wysłany: 2007-07-11, 22:09   

prymek napisał/a:
w gorach caly dzien siedziec przy niej
zawsze możesz wejść do niej :haha: :haha: żartowałem, trzymaj się Prymek, wysyłaj fotki z wyprawy :bigok

prymek 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: wypożyczalnia
Wysłany: 2007-07-11, 22:23   

Jasne jasne :0
pzdr
prymek
p.s. jak dobrze pojdzie to moze wezme tez od nich na 3 dni campera i moze wpadne do Wadowic na zlocik :)

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2007-07-11, 23:08   

A nawet jak nie weźmiesz kampera to i tak wpadnij na zlocik.

Kazik II 
weteran

Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Piwa: 85/8
Wysłany: 2007-07-11, 23:12   

prymek napisał/a:
Ta wypo to Bońkowscy wiec nie jakas dziupla chyba (w kazdym razie tak nie wygladala

No to może i w konia Cię nie zrobią. Niemniej takie praktyki uważam za nie fair i godne złożenia skargi do jakiejś instytucji zajmującej się ochroną rynku i konsumenta. Przecież nie ponosisz żadnej winy w przypadku kradzieżyi płacisz de facto za ubezpieczenie więc z jakiej racji masz się stresowań na wakacjach utratą kaucji. To już chyba ogólny upadek wszelkiego poczucia przyzwoitości skoro firma chcąca uchodzić za renomowaną stosuje takie bezwstydne praktyki.

Jerzy 
weteran

Twój sprzęt: Adria Sun Living
Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 2007-07-12, 06:33   

prymek napisał/a:
Zaczynam zabawe z przyczepa i wypozyczam sobie na poczatek [...]

Polecam lekturę: http://www.camperteam.pl/...php?p=9729#9729

kazbar 
weteran

Piwa: 36/4
Wysłany: 2007-07-12, 19:04   Re: zabezpieczenia

prymek napisał/a:
-ale jak sie okazuje jak mi ktos ja ukradnie albo ja rozwale to 4 tysie kaucji przepada

Szkoda kasy!
Wszystkie techniczno-elektroniczne zabezpieczenia są super.
Najlepszy jest pies!
Jeśli masz takowego- zabierz ze sobą.

Ela i Andrzej 
zaawansowany

Twój sprzęt: HYMER ERIBA 544
Nazwa załogi: Mąkosie
Piwa: 5/2
Wysłany: 2007-08-14, 22:51   K O S Z M A R - Zabezpieczenia antywłamaniowe

Znajomi pojechali do Wilna , miało byc przyjemnie -zwiedzanie itp.
Pierwsza noc po przekroczeniu granicy , nocleg na stacji paliw .
Budzą się są w gaciach, cały cemp wyczyszczony , wszystko z szafek , dokumenty dosłownie zostają w gaciach.Bez dokumentów kart i kasy
Zero sładów włamania . Stali na stacji , kamery tego nie skamerowali akurat w tym momencie patrzyły w inną strone .
TO JEST KO S Z M A R

Dzięki Bogu że żyją
Ostatnio zmieniony przez janusz 2008-03-25, 23:17, w całości zmieniany 1 raz  

OMEGA 
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Piwa: 40/52
Wysłany: 2007-08-15, 01:39   

Znam ten ból ,współczuję Wam my zostaliśmy w ubiegłym roku okradzeni we Włoszech nad jeziorem Garda , na tz gumę czyli wcześniej w przyczepie campingowej przebili koło, kiedy ujechałem 20 m i się zorientowałem że mam kapcia przystąpiłem do wymiany koła oczywiście bagażnik w samochodzie był otwarty drzwi były nie zamknięte na klucz bo kto by się spodziewał że to jest głęboko przemyślana sprawa, w miedzy czasie przejeżdżał zdezelowany fiat , przystanął i strasznie gazował jak by silnik źle palił oczywiście ja w tym czasie leżałem pod przyczepą a żona obserwowała co się dzieje i by mi na nogi nie najechali i w tym czasie zostaliśmy okradzeni tz miedzy siedzeniami była torebka ze wszystkimi dokumentami , kartami płatniczymi , gotówka w eu i zł. Papiery od przyczepy i samoch ,ubezpieczenia i wiele jeszcze innych cennych dokumentów, została nam tylko komórka i dzięki niej mogłem blokować karty kredytowe a w kieszeni „ podszewka” bez
1 eu i złotówki w zbiorniku 15 litrów paliwa a do domu 1300 km i to sam początek urlopu, a miało być tak ładnie.
Wykonałem wiele telefonów do naszej ambasady w Rzymie i do konsulatu w Mediolanie ,przetelefonowałem kilkaset zł z komórki i co ??? i nic „zero pomocy „ tylko głupie pytania np:co robię we Włoszech ,jak się dostałem tu , czy pracuję , czy będę pracował a na końcu dowiedziałem się że mam sobie wszystko ściągnąć z kraju. Tak pracuje nasza dyplomacja i to za nasze podatników pieniądze.
Tydzień spędziliśmy przed kempingiem w tym dwa dni na policji ,było multum ludzi , dokumenty i pieniądze przyszły z kraju , wakacje skończyły się przed czasem , wracaliśmy tylko z paszportem ściągniętym z kraju i protokołem od karabinierów że zostaliśmy okradzeni .
Po powrocie do kraju trzeba było wszystkie dokumenty wyrabiać od nowa trwało to całymi tygodniami , jeżdziłem bez dokumentów.

W 2000 roku byłem świadkiem zdarzenia w Hiszpanii jak dwa zestawy na Niemieckich numerach wraz z rodzinami podjechały pod restaurację przy autostradzie i weszli do środka coś zjeść kiedy wyszli po godzinie zostały tylko samochody a przyczepy zniknęły , proszę sobie wyobrazić jaki był płacz i lament.
Jak z tego wynika kradną wszędzie jak się ma pecha.

za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387

Paweł P. 
Kombatant

Twój sprzęt: Jeep Grand Cherokee
Piwa: 1/2
Wysłany: 2007-08-15, 18:23   

OMEGA napisał/a:
Jak z tego wynika kradną wszędzie jak się ma pecha.
a może Mała Karawana? W większej grupie kamperów trudniej jest się poruszać złodziejom.

JaWa 
Kombatant
Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Piwa: 367/234
Wysłany: 2007-08-16, 19:52   

Chyba Włochy pojawiają się w takich relacjach najczęściej. Ukradną kamperka, a może jeszcze wywiozą do obozów pracy ? Wczoraj w "Uwadze" mówili, że jak zabiją włocha to przyjeżdża prokurator, jak innego obcokrajowca, to są karabinierzy, a jak polaka to wystarczy nawet drogówka. Piękny kraj, ale ludzie ?? :zimno :zimno tylko :box :box :box

martes 
weteran
"Miła Karawana"

Twój sprzęt: baz campera
Piwa: 7/4
Wysłany: 2007-08-19, 17:34   

opowieść Eli i Annrzeja horror..... :zimno
myślę że jakimś rozwiązaniem jest zrobienie skrytki w camperku np podwójna ściana w szafce itp (i tam kasa dokumenty)...
A na podpuchę schowany pod ubraniami portfel trochę używany ze starymi kartami kredytowymi(już nie ważnymi) + karty BP itp trochę pieniędzy w różnych gotówkach świata za jakieś 200-300 pln,można też dołożyć stare te podziurawione paszporty tyle że w okładce (nie sądzę że złodzieje się połapią na szybko)
Myślałem też o czujniku na gaz usypiający dostępny w hurtowniach ze sprzętem alarmowym...
Okradani są wszyscy nie tylko camperowcy , musimy być sprytniejsi od tych śmieci , myślę że przewyższamy ich intelektem wielokrotnie ...... :-D

Marcin T 
zaawansowany

Twój sprzęt: Hobby
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2007-08-19, 19:41   

Może na początek alarm z czujnikiem wielostrefowym informującym o zbliżeniu sie do kampera czy cycepy jakiejkolwiek żywej duszy :?:

Odpowiedz do tematu