|
|
Czyszczenie zbiornika wody szarej |
Autor |
Wiadomość |
maro88pl
zaawansowany
Twój sprzęt: Pilote Galaxy 86MX oraz Eddis Force 460/4
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Lis 2023 Piwa: 20/46 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 2024-06-20, 17:59
|
|
|
Tak. Przed wyjazdem który mamy w tej weekend spróbuję sposób z kapsułkami do zmywarki |
|
|
|
 |
aviator
stary wyga

Twój sprzęt: Pilote Explorateur G743 XLC
Nazwa załogi: Ania i Tomek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sie 2017 Piwa: 55/149 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2024-06-20, 18:20
|
|
|
To pamiętaj tylko aby zalać zbiornik tabletką z ciepłą wodą zanim ruszycie „wytrząść” zbiornik.
Ja wypróbowałem tę metodę na kasecie i … to nic nie dało, nie zauważyłem żadnych efektów. Zobaczymy jak się sprawdzi chemia z biedonki ale to po powrocie z obecnego urlopu. |
|
|
|
 |
moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/43 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 2024-06-21, 18:24
|
|
|
według mnie najbezpieczniejsze są rozpuszczone 2-3 tabletki do zmywarek najlepiej jest zalać 50% zbiornika letnią wodą, Max 25 stopni aby zbiornika nie odkształcić, i w trasę, nie wylewać na trawę bo będzie łysa plama tylko WC Bus lub podobne miejsca. W lato szara zawsze capi jak by nie było natura robi swoje. |
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh |
|
|
|
 |
maro88pl
zaawansowany
Twój sprzęt: Pilote Galaxy 86MX oraz Eddis Force 460/4
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Lis 2023 Piwa: 20/46 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 2024-06-25, 08:37
|
|
|
Więc wróciliśmy.
Nie wiem czy to kwestia tabletek, czy tego że przed wyjazdem dodatkowo zbiornik przepłukałem wodą z węża - mimo iż było dość ciepło i tej wody trochę używaliśmy (na pokładzie 2 kobiety) to przy tym wyjeździe żadnych nieprzyjemnych zapachów nie odnotowaliśmy z instalacji wody szarej. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|