|
|
Wyziewy gazowe |
Autor |
Wiadomość |
darek 61
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2020-01-21, 09:08
|
|
|
Gewehr napisał/a: | Dawaj chociaż jeden przykład gdzie ktoś się zatruł od lodówki. |
Nie podam bo nie znam,ale wiem co czułem jak w gorące dni lodówka pracowała na maksimum a okno było otwarte. Od czasu do czasu produkty spalania zdrowe czy nie zdrowe dostawały się do środka,zapach było czuć i nie były to fiołki.Zapewne powiesz że nie było pełnego spalania,możliwe,ale nie ma rzeczy idealnych.A to że żyjesz pomimo tego ze lodówkę miałeś w przedsionku to nie wątpię ludzie latami żyją w Krakowie i też żyją, ale nie jest im z tym dobrze.
Bez odzewu. |
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Gewehr
weteran

Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Paź 2013 Piwa: 223/114 Skąd: AmWarsztat.pl
|
Wysłany: 2020-01-21, 09:23
|
|
|
Czujesz że śmierdzą spaliny, to naprawiasz, a nie oszukujesz sam siebie i ciągniesz komin na dach. Zrozum że jest ważna długość komina. Przedłużając go, zwiększasz ciąg w kominie i obniżasz sprawność lodówki.
Dawaj rady w tematach o których MASZ POJĘCIE |
|
|
|
 |
chemik
weteran

Twój sprzęt: Ford zabudowa EuraMobil
Nazwa załogi: Ela i Wojtek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Lis 2014 Piwa: 115/19 Skąd: podlaskie
|
Wysłany: 2020-01-21, 16:21
|
|
|
pomijając wszelkie inne dywagacje zobaczyłem iż :
sadząc po fotografii - Twoja kratka jest metalowa, więc uchodzące spaliny prawdopodobnie skraplają się na niej i powoduja korozję - stąd te zacieki. Poza tym blaszki są skierowane mocno w dół, co też ogranicza wypływ spalin.
U nas kratka jest z tworzywa sztucznego, nie mającego takiego dużego przewodnictwa cieplnego.
Co ja bym zrobił?
wymontował starą kratkę, sprawdził doprowadzenie spalin rurka przed kratkę, uruchomił lodówkę. Jeżeli wszystko dobrze by działało, zamontowałbym fabryczna kratkę z tworzywa i sprawdził wszystko jeszcze raz.
Powodzenia |
_________________ Chemik |
|
|
|
 |
Halicz
trochę już popisał

Twój sprzęt: ford tranzit
Dołączył: 23 Lip 2018 Otrzymał 30 piw(a) Skąd: Krzycko Wielkie
|
Wysłany: 2020-01-22, 22:24
|
|
|
chemik napisał/a: | Jeżeli wszystko dobrze by działało, zamontowałbym fabryczna kratkę z tworzywa i sprawdził wszystko jeszcze raz.
Powodzenia |
Nawet tam miałem plastikową kratkę (nie oryginalną), ale jak montowałem lodówkę, to spec od tej lodówki mówił, że te plastikowe potrafią się nadtopić od tych gazów - szczególnie przy uruchamianiu lodówki, więc wykombinowałem tę metalową. Z moich obserwacji wynika, że ta kratka nie koroduje, więc jest to może spowodowane korodowaniem kominka? - muszę to jeszcze raz dokładnie sprawdzić - dziękuję za wszystkie odpowiedzi! |
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2020-01-23, 03:34
|
|
|
Ale ta kratka może mieć małe szczeliny a do tego masz szczeliny przy kominku zaklejone tasmą .To jeszcze nie przeczyściłeś komina .Przed czyszczeniem zakryj dysze szmatą
A rozumie do wiosny dyskusja |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|