|
|
|
licznik-wody |
| Autor |
Wiadomość |
nercedes
zaawansowany Nigdy nie nalezy sie wycofywac.Rany w plecy to hań
|
Wysłany: 2013-07-14, 18:14 licznik-wody
|
|
|
Gdyby taki licznik założyć na przewód od pompy w widocznym miejscu była by możliwość odczytania ile pobrało się wody i łatwo można policzyć ile zostało w zbiorniku wody . Po odczycie wiadomo jak napełnione są też zbiorniki z szarą wodą http://allegro.pl/gardena...3357734567.html |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2013-07-14, 19:36
|
|
|
a nie prosciej zalozyc samodzielnie choc 3 diody , w zbiornik wkrecic 3 srobki np. mosiezne albo miedziane i juz masz poziom wody bo zwykla woda zamknie obieg , szara zreszta tez.
a tak ? liczydlo bedziesz wozil |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
krysienka1
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-07-14, 19:38
|
|
|
Witam superowa sprawa
Tylko ja widze jeden mankament wydaje mi sie ze jego nie da sie zerowac , jesli dobrze zauwazylem to widze problem po napelnieniu zbiornika trzeba by zapisywac stan a to jest klopotliwe , gdyby bylo zerowanie ulatwilo bu to odczyt
w Kamperze przewody wody sa 10mm a ten licznik jest chyba na 1/2 cala , czyli przerobka
pozdrawiam |
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2013-07-14, 19:45 Re: licznik-wody
|
|
|
| nercedes napisał/a: | Gdyby taki licznik założyć na przewód od pompy w widocznym miejscu była by możliwość odczytania ile pobrało się wody i łatwo można policzyć ile zostało w zbiorniku wody . Po odczycie wiadomo jak napełnione są też zbiorniki z szarą wodą http://allegro.pl/gardena...3357734567.html |
jak sie za to wezmiesz to zaraz podlacz licznik do gazu |
|
|
|
 |
nercedes
zaawansowany Nigdy nie nalezy sie wycofywac.Rany w plecy to hań
|
Wysłany: 2013-07-14, 20:34
|
|
|
| krysienka1 napisał/a: | Witam superowa sprawa
Tylko ja widze jeden mankament wydaje mi sie ze jego nie da sie zerowac , jesli dobrze zauwazylem to widze problem po napelnieniu zbiornika trzeba by zapisywac stan a to jest klopotliwe , gdyby bylo zerowanie ulatwilo bu to odczyt
w Kamperze przewody wody sa 10mm a ten licznik jest chyba na 1/2 cala , czyli przerobka
pozdrawiam | Są tez takie liczniki z zerowaniem stanu http://allegro.pl/elektro...3369978747.html |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 483/100 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2013-07-15, 00:30
|
|
|
Pomysł ciekawy z racji prostoty montażu. Jednak może być różnie z precyzją - wodomierze tego typu głupieją przy niskim ciśnieniu napływowym i małych przepływach. Nie zmienia to jednak faktu że innowacyjne podejście do zagadnienia jest bardzo ciekawe!
Gratuluję pomysłu |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|