|
|
Jak to obsługiwać????? |
Autor |
Wiadomość |
pwtwsw
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: chwilowo brak
|
Wysłany: 2013-09-25, 17:35 Jak to obsługiwać?????
|
|
|
Witam serdecznie, czy ktoś może mi wyoślić jak to coś obsługiwać??? Po włączeniu środkowego włącznika słychać jakiś warkot, jakby chodziła jakaś pompka, ale nie która.
20130922_161255.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 1878 raz(y) 18,13 KB |
|
|
|
|
 |
scuter0
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 3.0 180km
Nazwa załogi: scuter-squad
|
Wysłany: 2013-09-25, 18:01
|
|
|
Powieksz zdjecie bo slabo widac. |
|
 |
eMWu
stary wyga

Twój sprzęt: 2 x Knaus traveller 595 + 625
Nazwa załogi: Campertrip.pl
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2010 Piwa: 11/23 Skąd: Bielsko-Biała
|
|
|
|
 |
majmarek
weteran
Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Cze 2010 Piwa: 23/50 Skąd: warmińsko mazurskie
|
Wysłany: 2013-09-26, 21:54
|
|
|
sprawdz w kranie czy leci woda |
_________________ wino
kobiety i śpiew |
|
|
|
 |
pwtwsw
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2013-09-26, 22:15
|
|
|
Zdjęcia większego mi nie puszcza. Opiszę. Po lewej stronie napisane jest beterie control. Myślę, że to coś do kontroli stanu naładowania akumulatorów. Sa trzy diody, czerwona i napis 1/4 ; żółta i napis 1/2; zielona i napis volt. Przełącznik ma pozycję 1 , 0 , 2. W środku jest napis pumpe. Przełącznik ma dwie pozycje, o i 1. Przy włączeniu słychać chyba jakąś pompkę, ale nie wiem jaką. Po prawej stronie przełącznik taki sam jak ten z lewej. Tyle, że jest napisane tank controle /pewnie coś związanego z wodą/. Tu bym też to chyba rozumiał, tyle że wszystkie trzy diody są barwy pomarańczowej i odpowiedni przy pierwszej napis 1/4 dalej 1/2 i trzecia której nie rozumiem w ogóle przy wodzie - volt???
Poniżej na srebrnej płytce jest voltomierz. Obok przełącznik z napisem auto i aufbau. Przy przełączaniu tego przełącznika wskazówka voltomierza zamiast się podnosić, cofa się. Gdyby były to wskazania naładowania akumulatorów to wg mnie powinien się dźwigać. W akumulatorze jest chyba jakieś napięcie skoro pompka wody chodzi. Dale jest kontrolka która świeci gdy podłączy się zewnętrzne napięcie 230v. Dalej jest wyłącznik z napisem ein i aus. Czyli chyba włączone i wyłączone. Dodam, że żadne opiesane wyżej kontrolki poza tą, która infromuje o podłączeniu zewnętrznego napięcia.
Nie wiem czy jest zrozumiałe. UFFF |
|
|
|
 |
eMWu
stary wyga

Twój sprzęt: 2 x Knaus traveller 595 + 625
Nazwa załogi: Campertrip.pl
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2010 Piwa: 11/23 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2013-09-26, 22:21
|
|
|
Hmmm na gorze jest zakladka abc kampera. Polecam przeczytac:-) co do pompy to powyzej masz odpowiedzi. |
_________________ www.campertrip.pl |
|
|
|
 |
pwtwsw
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2013-09-26, 22:43
|
|
|
eMWu napisał/a: | Hmmm na gorze jest zakladka abc kampera. Polecam przeczytac:-) co do pompy to powyzej masz odpowiedzi. |
OK. Dzięx |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 519/31 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2013-09-27, 00:04
|
|
|
Po lewej masz wskaźnik naładowania akku (1/4, 1/2 i pełny). Przełącznik 1,0,2 to pewnie przełączanie na wskazanie akku rozruchowego i kabinowego. W środku włącznik pompki do nabijania ciśnienia wody użytkowej, po prawej pokazuje stan wody w zbiorniku (1/4, 1/2 i pełny). Voltomierz pokazuje pewnie napięcia na obu akku. Ta kontrolka od 230V i włącznik główny to sam sobie odpowiedziałeś |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|