|
|
Internet Belgia, Holandia |
Autor |
Wiadomość |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
Wysłany: 2015-08-13, 18:01 Internet Belgia, Holandia
|
|
|
We Włoszech, Francji, UK, Irlandii i jeszcze paru krajach mam problem rozwiązany.
Jakie macie patenty na internet w Holandii i Belgii? Nie chodzi mi o jakieś darmowe punkty Wifi, gdzie będę musiał wisieć, ale raczej o zakup jakiegoś sim'a, albo coś. Co tam aktualnie w ofercie? |
_________________ Toscaner
Blog: Toscaner.com
Youtube: Toscaner Vanlife
Budowa domka ze złomka
 |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2015-08-17, 19:43
|
|
|
W Holandii bylem 5 lat temu,ale z simem z internetem byl problem,cudoziemcom nie sprzedawali.Sprzedawali natomiast zielone a teraz przestali,to moze simy sprzedaja |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
toscaner

|
|
|
|
 |
izola
Kombatant

Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Sty 2015 Piwa: 232/165 Skąd: Westfalia
|
|
|
|
 |
toscaner

|
|
|
|
 |
Mavv
weteran

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter
Nazwa załogi: MadMobile II
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Lut 2014 Piwa: 68/50 Skąd: Ballina, Irlandia
|
Wysłany: 2015-08-23, 21:10
|
|
|
toscaner, jak masz rozwiązany brytyjski net? Coś wcześniej pisałeś o sim Vodafona. Czy to nadal ten sim?
W Polsce jest jeszcze fajna oferta z Orange - 6 GB za 6zł na 60 dni Ale jak to w Polsce bywa - te 6GB to dane wysyłane i odbierane. Poszło nam w dwa tygodnie ok 80% tego limitu - polski telefon robił za hotspot dla naszych dwóch irlandzkich |
_________________ Kamperek 1
Kamperek 2
Moje minipodróże po Irlandii
 |
|
|
|
 |
toscaner

|
Wysłany: 2015-08-24, 00:17
|
|
|
Mavv napisał/a: | toscaner, jak masz rozwiązany brytyjski net? Coś wcześniej pisałeś o sim Vodafona. Czy to nadal ten sim?
W Polsce jest jeszcze fajna oferta z Orange - 6 GB za 6zł na 60 dni Ale jak to w Polsce bywa - te 6GB to dane wysyłane i odbierane. Poszło nam w dwa tygodnie ok 80% tego limitu - polski telefon robił za hotspot dla naszych dwóch irlandzkich |
Ty narzekasz na 6GB za 6zł? Ha przyjedź do złodziejskich Włoch, to zapłacisz za 7GB 20 euro. Do tego oszukują na danych i faktycznie jest ok. 5,5GB -5,8GB. Jak wykorzystasz to ciach, jeb, i zero, po prostu nie ma nic, jak w Białymstoku. Nie ma nawet tych 32kb (obniżone). Zostajesz bez neta. My w 3 sieciach równolegle przez cały czas mieliśmy, żeby nie zostać w czarnej dupie, bo ukradną Ci wcześniej.
Były przypadki, że net się zużywał, jak wszystko wyłączone, a nas nie było. Kosmici albo krasnoludki chyba zużywały. Po kilku reklamacjach daliśmy spokój. Olewają i nigdy nie zwrócą, co ukradli.
Nie narzekaj na polski cywilizowany internet za 6zł.
A brytyjski? Mam od lat w Three, a od tego roku uruchomili opcję "jak w domu", czyli za 20 funciaków mam 300 minut, 3000 sms i netu ile żeżrę "all You can eat". Bajka. Działa we Włoszech, Francji bez dodatkowych opłat i jeszcze nastu krajach. Niestety nie działa w Belgii i Holandii. Widać się nie dogadali. W Irlandii, pocieszę Cię też masz bez limitu używając brytyjskiej trójki.
Znaczy limit jest: 1000GB/mies. W roamingu znacznie mniej, ale znacznie więcej niż u tych włoskich złodziei.
Ehh już coraz bliżej cywilizacji. |
Budowa domka ze złomka
 |
|
|
|
 |
Mavv
weteran

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter
Nazwa załogi: MadMobile II
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Lut 2014 Piwa: 68/50 Skąd: Ballina, Irlandia
|
Wysłany: 2015-08-24, 20:02
|
|
|
toscaner, absolutnie nie narzekam Fajnie to działało, poza tym 6zł za 6GB to jak za darmo Narzekam tylko, że te 6GB to dane pobrane i wysłane.
No własnie - mamy telefony tez w Trójce. I coś mi się to Three like Home niezbyt działało. W UK roaming powinien najpierw iść z pakietu minut ( u mnie 350 flexi units) podobnie jak dane. A ja w sumie włączyłem neta na jeden wieczór i rano przyszedł SMS, że własnie wyserfowałem 10 euro extra do rachunku... Żonie przyszło 20euro extra do rachunku, a ma nielimitowane rozmowy.
W Irlandii tez mam "All you can eat data" i to działa. Nie moge nigdzie doczytać na stronie czy to IE czy UK, jak działa Three like home.
Te Twoje 20 funiaków to opłata miesięczna na prepay? Bo jak za tyle doładujesz, to masz rzeczywiście to, co piszesz. Ale to dotyczy kraju, z którego jest SIM. |
_________________ Kamperek 1
Kamperek 2
Moje minipodróże po Irlandii
 |
|
|
|
 |
toscaner

|
Wysłany: 2015-08-24, 21:35
|
|
|
Tak, dokładnie, ja mam od lat brytyjski sim. Wcześniej był net bez limitu ale tylko w UK. W tym roku przysłali mi chyba przed wakacjami info, że w roamingu jak w domu i faktycznie działa, bo na nim lecę, a do UK mam jeszcze kupę kilometrów. Kiedyś sprawdzałem i tylko minuty i sms schodzą, bo piszę i dzwonię, też jak w UK.
W Irlandzkim three patrzyłem i nie mieli oferty jak w domu (może teraz jest), a włoski 3 to w ogóle średniowiecze. Oni internet niedawno liczyli jeszcze na godziny. Można było np. kupić 30 godzin internetu.
Jak debilom mówiłem w salonie, że mój 3 z UK leci bez limitu i dopłat w połowie Europy to standardowo nie wierzyli, bo takie coś jest niemożliwe i nie istnieje. No debile i tyle.
Teraz mają unlimited z ...limitem 30GB w LTE i tylko w nocy. Wind też ma Unlimited, ale limit 12GB. Jak kupisz serwer w jednaj włoskiej firmie to reklama na mail "illimitato" a okazuje się, że pojemność 512MB, a nielimitowana to jest... ilość maili jakie Ci mogą przyjść na skrzynkę, o ile będziesz kasował na bieżąco, żeby było znowu miejsce na nowe.
|
Budowa domka ze złomka
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|