|
|
|
zaciek |
| Autor |
Wiadomość |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2013-03-16, 15:50
|
|
|
| salut napisał/a: | | Do ilu procent, przy mierniku bezinwazyjnym można przyjąć, że kamper jest suchy? I czy pomiar do 19 mm /tak mierzą najtańsze/najpopularniejsze mierniki/ jest wystarczający? |
Ponieważ mierzymy konstrukcję składającą się ze sklejki , drewna, styropianu , wstawek z blachy, czyli materiałów o różnej gęstości to ważniejsza jest tu kwestia interpretacji wskazań miernika. Trudno mi się wypowiadać na temat skuteczności w działaniu najtańszych mierników bo nie miałem z nimi do czynienia. |
_________________ www.camperymtm.pl
www.kamperownia.pl |
|
|
|
 |
michał263
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Adria!
|
Wysłany: 2013-03-16, 17:32
|
|
|
| Cytat: | | Ponieważ mierzymy konstrukcję składającą się ze sklejki , drewna, styropianu , wstawek z blachy, czyli materiałów o różnej gęstości to ważniejsza jest tu kwestia interpretacji wskazań miernika |
No i tu jest azor pogrzebany. Nie sztuka kupić mierniczek i narobic rabanu że buda nieszczelna - trzeba to zinterpretować a to już wymaga doświadczenia... |
|
|
|
 |
Mazur
weteran Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Kwi 2012 Piwa: 95/125 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2013-03-16, 17:48
|
|
|
Ja mam taki trochę mniejszy zaciek. Tato stanął na dachu i coś się rozszczelniło przy stelażu. Po kilku dniach, zaczął padać deszcz.... zaczęło przemakać. Szybko uszczelniłem. Zaciek pozostał, natomiast uważam, że na 100 % jest sucho. Każdy przypadek jest indywidualny. To trzeba zbadać |
_________________ Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku.
'Lao Tzu' |
|
|
|
 |
DAKOTA
stary wyga
Twój sprzęt: CARTHAGO chic T 4.9 nastepny tez T 4.9
Nazwa załogi: DAGOCIK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Piwa: 12/20 Skąd: Wieden, Tarifa
|
Wysłany: 2013-03-16, 18:11
|
|
|
są i tańsze wersje
http://www.conrad.pl/Wilg...usocl=1[/quote]
witam ,
ano prawie taki sam ,tylko my mamy zielony nie wiem czym sie roznia jak wroce do domu to sprawdze .
Sa faktycznie i tansze ,u nase taki jest w uzyciu bo najszybciej przelaczai dobrze mierzy
a tu cena ok ,ale nie kilkaset euro .
DAKOTA |
_________________ http//kamper-meine-freiheit.blogspot.co.at/
Zaden Penis nie jest tak twardy jak zycie
 |
|
|
|
 |
michał263
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Adria!
|
Wysłany: 2013-03-21, 22:29
|
|
|
Dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów, który rzucił okiem na autko okazało się że ów "zaciek" to nie jedyny mankament tego autka. Dyskwalifikacja
Dzięki G. |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 638/977 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2013-03-22, 06:46
|
|
|
|
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
DAKOTA
stary wyga
Twój sprzęt: CARTHAGO chic T 4.9 nastepny tez T 4.9
Nazwa załogi: DAGOCIK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Piwa: 12/20 Skąd: Wieden, Tarifa
|
Wysłany: 2013-03-30, 08:06
|
|
|
[quote="gino"][quote="DAKOTA"] | kaimar napisał/a: | | DAKOTA napisał/a: | | 120 euro + wysylka i maszyna Twoja, |
Możesz dać linka z opisem i danymi? |
witam linka nie mam
to dane techniczne , produkt niemiecki digitalny.
nie masz linka..? hmmm....
to pomogę
witam
Dziekuje za pomoc
jak obiecalem to i sprawdzilem, urzadzenie jest takie samo tylko my dodajemy 100 szpilek do kompletu .
Szybko sie niszcza(szpilki) w kamperach aluminiowych , nie wspomne o budowach i suszarniach drewna gdzie takie urzadzenia sa w stalym uzytku.
Te tansze urzadzenia o ktorych kolega wsponial tez zdaja egzamin , ale na zgnilkach (i pod kolderka ) gdzie w sciane mozna kuc jak w kacza d..pe, mierzac wilgotnosc.
hmmmm
Wesolych Swiat zycze
DAKOTA |
_________________ http//kamper-meine-freiheit.blogspot.co.at/
Zaden Penis nie jest tak twardy jak zycie
 |
|
|
|
 |
tojfel
trochę już popisał
Twój sprzęt: chwilowo jeep cheroke i namiot
|
Wysłany: 2013-04-18, 18:23
|
|
|
a u mnie tak zostalo po sciagnieciu polskiej podbitki przez fachowca tapicera
P1060488.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 3076 raz(y) 64,94 KB |
P1060489.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 3076 raz(y) 58,44 KB |
|
|
|
|
 |
olcha20
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Brak :( Aktualnie przyczepa
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Lis 2010 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2013-04-19, 10:57
|
|
|
| mazzi napisał/a: | Ja mam taki trochę mniejszy zaciek. Tato stanął na dachu i coś się rozszczelniło przy stelażu. Po kilku dniach, zaczął padać deszcz.... zaczęło przemakać. Szybko uszczelniłem. Zaciek pozostał, natomiast uważam, że na 100 % jest sucho. Każdy przypadek jest indywidualny. To trzeba zbadać |
Dokładnie
Mnie zrobiły się dwa zacieki:
1) Wracając z wyprawy, pod wiatr i pod deszcz, nie zauważyłem, że zaczęło popuszczać okno przednie w alkowie.
Po dojechaniu, demontaż okna, suszenie, montaż ponowny+uszczelniacz.
Było to dwa lata temu, wszystko tam sucho, - ale ślad pozostał.... i ktoś mógłby myśleć że przecieka...
2) Też po pracach na dachu, (montaż anteny) musiałem gdzieś przy okienku docisnąć i się rozszczelniło i też zaciek się zrobił... znowu demontaż, suszenie, uszczelnienie - i wszystko OK. - ale ślad pozostał.
Poza estetyką - nic nie ucierpiało.
Dlatego uważam, że różnie z tymi zaciekami... nie ma co dyskwalifikować,
Zależy gdzie zaciek, jaki duży, jak szybko naprawiony, i jaka przyczyna.
P.s. spotkałem kiedyś właściciela przyczepy, - utlenione aluminium na dachu mikro pory długo wchodziła wilgoć zanim znalazł przyczynę.., podciekało przy meblach.... - stworzyły się deformacje - to uważam że już lipa na maksa.
Okienne się szybko zauważa i nie wydają mi się że dyskwalikują wóz/przyczepę - mogą obniżyć cenę zakupu, i jak ktoś przymknie oko na względy estetyczne, to może coś zaoszczędzić nie tracąc na walorach użytkowych... gorzej np na łączeniach ścian, tu byłbym ostrożniejszy - chociażby po opisywanych na tym forum przygodach z odbudową. |
|
|
|
 |
ted
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Ducato Dethleffs
|
Wysłany: 2013-05-30, 08:52
|
|
|
Podłączę się pod temat aby nie zaśmiecać.
Jak w takim razie interpretować wskazania czujnika?
....i czy ktoś z forumowiczów z okolic trójmiasta miałby może taki czujnik na dwa dni pożyczyć? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|