|
|
|
Włochy - kraj rasizmu. Dyskryminacja wybranych narodowości. |
| Autor |
Wiadomość |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 243/264 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
Wysłany: 2015-05-16, 20:44
|
|
|
| jarek73 napisał/a: | | Kochani zaraz będzie zadyma jak zwykle camping czy na dziko, totalnie tego nie kumam ja do tej pory tylko camping dlaczego ? Po prostu dla wygody gdyż z 3 dzieci jeżdżę i prysznice muszą być i baseny i zajecia dla nich i inne dzieci itd. Jak miałbym sam jeździć to camping to nie koniecznie aczkolwiek raz na jakiś czas jak najbardziej , mało tego powiedzmy po paru tygodniach do hotelu bym poszedł jeśli by tam wanna była taki miękki jestem i do luksusu przywykly. Camper to super sprawa ale naprawdę nic za karę |
Jarek, zadymę robią tylko ci, którzy nie tolerują, że inni mogą inaczej niż święci oni.
My jak napisałem:
Kierujemy się maksymą: Jesteś w Rzymie - zachowuj się jak Rzymianin.
W klubach nie ma problemu, że my jedyni obcokrajowcy i bardzo nas lubią, na tablice nie patrzą, zloty odbywają się na darmowych parkingach np. gminnych dla kamperów, albo klubowych. Za darmo !! Zrzuta tylko na żarcie, ale tu żarcie to świętość.
Tych których w dupę ugryzie, że inni mogą za darmo, to za chwilę napiszą swoją wersję. |
_________________ Kopalnia wiedzy:
Blog: Toscaner.com
TikTok: Toscaner 2.0
Youtube: Toscaner Vanlife
 |
|
|
|
 |
toscaner

|
Wysłany: 2015-05-16, 20:47
|
|
|
| DAKOTA napisał/a: | | samotny wilk napisał/a: | DAKOTA, ale to oferta jedynie na 1 dzień 29 maja br. Trochę mało ?
A tak w ogóle, to kliknąłeś ten link, że niby co ? |
tak tak jeden dzien ale kaca mozna miec kilka dni po takich zaprosinach
DAKOTA
ps dziwne ze glownodowodzacy jeszcze tego nie zapodal
zapodam jeszcze linka jakby se przelozyc nie umial
http://www.riccioneday.it/
hahahahah |
Dakota przecież Ty też na dziko, to nie pisz za dużo, bo zaraz Ci kto napisze, żeś też złodziej. Zaś.
A jak doczytają, że psa bez papierów z Hiszpanii przemycasz.... uuuu. |
 |
|
|
|
 |
samotny wilk
weteran W podróży jesteśmy zawsze.

Nazwa załogi: Wędrowniczek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Wrz 2013 Piwa: 72/62 Skąd: Stolica
|
Wysłany: 2015-05-16, 21:44
|
|
|
toscaner, | toscaner napisał/a: | | A jak doczytają, że psa bez papierów z Hiszpanii przemycasz.... uuuu. | .
Nie przemyca, to pies cały czas leci za nim. Teraz granic nie ma, to pedałuje i pedałuje.
A ten TEC6600 zupełnie nie wiem dlaczego tak opluwa Polaków. Gdzie on jeździ ?
To co wypisuje nijak ma się do obserwacji moich i innych kamperowców. Też sporo jeżdżę, latam samolotami i nigdzie takich negatywnych opinii o Polakach nie spotykam. Jesteśmy traktowani normalnie, jak każdy inny naród UE.
Z tego co ów TEC 6600 wypisuje wynika, że największym wrogiem każdego Polaka jest inny Polak.
Co za brednie:
"Jeżdżę dużo po europie zachodniej kamperem i w kontaktach z innymi nacjami (Niemcami, Austryiakami, Włochami, Francuzami) uchodzimy jako kraj złodziei! Tak, tak - dupa Jasiu, Jasiu dupa !
! Tylko z tym się im kojarzy przeciętny Polak. Uszy mi za każdym razem czerwienią jak to słyszę ale taka jest prawda! - dupa Jasiu, Jasiu dupa !
Cytują liczby (setki, tysiące) skradzionych aut, ciągników etc. Nie dziwmy się później , że się nas boją. To normalny odruch. - dupa Jasiu, Jasiu dupa !
Większość Polaków nie widzi problemu , wręcz popiera ten stan rzeczy kupując "po okazyjnej " cenie "ćwiartkę" np wieśwagena, lusterko do "beczki" czy inne alufele " za pół darmo" na giełdzie, przez internet lub w innej bramie. - dupa Jasiu, Jasiu dupa !
Brzydzę się złodziejstwem, nie kupuję używanych rzeczy a za granicę jadę w miejsca do tego wyznaczone czyli na kempingi. Nigdy nie staję na "czarno" gdzieś przy drodze aby było taniej bo kłóci się to z moim świata widzeniem. (także dlatego aby nie paść łupem innego cwanego zza wschodniej granicy). - dupa Jasiu, Jasiu dupa !
Niestety taki mamy klimat w tym kraju i złodziejstwo jest na porządku dziennym. Smutne ale prawdziwe! - dupa Jasiu, Jasiu dupa !
To sobie Polaku (TEC6600) poplułeś na wszystkich Polaków. Teraz zapewne zostaniesz największym plujem RP.
Ty TEC6600 mocno kłócisz się z moim światem widzenia. Raczej nie zapukam do Twojego kampera. To pewne.
|
_________________ Andrzej
 |
| Ostatnio zmieniony przez samotny wilk 2015-05-16, 21:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
toscaner

|
Wysłany: 2015-05-16, 21:52
|
|
|
| samotny wilk napisał/a: | toscaner, | toscaner napisał/a: | | A jak doczytają, że psa bez papierów z Hiszpanii przemycasz.... uuuu. | .
Nie przemyca, to pies cały czas leci za nim. Teraz granic nie ma, to pedałuje i pedałuje.
|
Aaa to inna sprawa, tylko czy ta biedna psina da rade za tym kamperem jak na autostradę wjedzie?
Granic nie ma, ale pies, kot itp, musi mieć chip, paszport i aktualne szczepienia. Naszemu wyrobiliśmy, żeby nie musiał biegać za kamperem z miskami w plecaku, tylko jechać gdzie legowisko i miski. |
 |
|
|
|
 |
elspasoo
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ducato 2,8 Jtd Autostar Auros 448
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Piwa: 4/5 Skąd: Lubuskie
|
Wysłany: 2015-05-17, 07:53
|
|
|
| A moim zdaniem sporo się zmieniło w kontaktach np Polsko - Niemieckich. Jak sam zwróciłeś uwagę, zła opinia o polakach to czas głównie lat 90-tych. Obecnie sporo się w tej kwestii zmieniło, nie pamiętam kiedy ostatnio ktoś dał mi powód w DE ,aby trzeba było wracać do tego myślenia. |
_________________ Ford Transit Westfalia Nugget '89 Swap na 2,3 16V + automat |
|
|
|
 |
toscaner

|
|
|
|
 |
Karas
zaawansowany
Twój sprzęt: Ducato 3.0 Blaszak L3H2
|
Wysłany: 2015-05-17, 10:06
|
|
|
nie dalej, jak 2 lata temu z ust ok 80 letniego niemca parkując w centrum Koln poszło "Scheiße Pole", oczywiście bez żadnego powodu....
na szczęście tego osobiście nie słyszałem... |
_________________ Moja budowa... http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=19441 |
|
|
|
 |
toscaner

|
Wysłany: 2015-05-17, 10:08
|
|
|
| Karas napisał/a: | nie dalej, jak 2 lata temu z ust ok 80 letniego niemca parkując w centrum Koln poszło "Scheiße Pole", oczywiście bez żadnego powodu....
na szczęście tego osobiście nie słyszałem... |
E tam żadnego... Może wysiedlili z Breslau i do dziś ma problem. |
 |
|
|
|
 |
samotny wilk
weteran W podróży jesteśmy zawsze.

Nazwa załogi: Wędrowniczek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Wrz 2013 Piwa: 72/62 Skąd: Stolica
|
Wysłany: 2015-05-17, 13:55
|
|
|
|
_________________ Andrzej
 |
| Ostatnio zmieniony przez samotny wilk 2015-05-18, 11:30, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
toscaner

|
|
|
|
 |
TEC6600
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Dethleffs Magic Edition
|
Wysłany: 2015-05-17, 15:09
|
|
|
No i wsadziłem kij w mrowisko! Zabolało???
Skoro Ty się tak obruszyłeś to chyba jednak masz coś na sumieniu.
Po pierwsze nikogo tu nie miałem zamiaru obrazić ale skoro poczułeś się tak, to się nad tym zastanów.Nie obrażam Polaków ani jednym zdaniem , które napisałem (czytaj ze zrozumieniem). Stwierdzam fakty. Nie zaklinaj rzeczywistości. Poucz się języków obcych, porozmawiaj za granicą z ludźmi na poziomie a wszystkiego się dowiesz. Poczytaj zagraniczne gazety lub centralnie zadzwoń do ambasady Polskiej w Niemczech i zapytaj się jakie problemy mają Niemcy z Polakami.
Tak na marginesie masz się czym chwalić , że biwakujesz na czarno. A może olejem z Lidla też tankujesz Swojego kampera. Można zaoszczędzić i po co dawać frajerom z koncernów naftowych zarabiać?
To że paręnaście lat tyrasz gdzieś za granicą z sobie podobnymi nie jest dla mnie argumentem. Zmień budowę, zmień pracę na legalną (bo z Twojego postu wnioskuję , że płacąc podatki też by Cię ktoś wykorzystał). I dalej snuj w obłokach. Sorry ale Twoje argumenty do mnie nie trafiają.
Dla mnie sprawa jest prosta. Mamy za granicą taki wizerunek jak mamy. Aby go zmienić każdy z nas powinien choć trochę się wysilić. Trochę jednak wody upłynie , ąż to się zmieni.
Także dlatego , że część z nas tego nie widzi.
Post pozostawiam bez odpowiedzi. Nie jestem od tego aby Cię edukować. Każdy ma święte prawo być dyletantem. |
|
|
|
 |
koder
Kombatant (statystycznie)

Twój sprzęt: Szara Furia (Hilux '20 + zabudowa w trakcie)
Pomógł: 18 razy Dołączył: 10 Lis 2010 Piwa: 188/86 Skąd: Będzin
|
Wysłany: 2015-05-17, 16:30
|
|
|
| TEC6600, musisz przyjąć do wiadomości, że z wieloma rzeczami w życiu tak jest, że jedni płacą za usługę, a drudzy wolą za darmo. Na przykład z seksem. Ale jak ktoś lubi płacić, to kim ja jestem, żeby potępiać? |
|
 |
czemik
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: TOYOTA za własne pieniądze nie zakładowy
Nazwa załogi: czemik
|
Wysłany: 2015-05-17, 16:31
|
|
|
| Tak tak Niemcy,są super ale jak trawfisz Polaka zniemczonego, to uchowaj Boże to gorsze jak pies z pchłami.Pracując w Niemczech nigdy nie poczułem niechęci do polaków.A najgorszy jest Polak do Polaka patrzy jak wydymać bo o pomocy zapomnij. |
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 378/170 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2015-05-17, 17:02
|
|
|
Jak to czytam, to widać jak na dłoni wszelkie objawy zespołu napięcia przedsezonowego.
Już niedługo wakacje !! naprawdę !!! |
|
|
|
 |
TEC6600
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Dethleffs Magic Edition
|
Wysłany: 2015-05-17, 18:04
|
|
|
Koder. z tym seksem to przesadziłeś
Nie nie o to mi chodziło. Są kraje np. Skandynawia , że biwakowanie "na dziko" jest prawnie zagwarantowane (było już o tym na forum). We Włoszech " : nocleg na ulicy lub placu oraz na terenie prywatnym - TAK. Uwaga na regionalne zakazy i ograniczenia zwłaszcza w okolicach plaż i miast. Tekst główny artykułu z wydania 29/02 ze strony 37 Auto Świat
czyli niekoniecznie. A skoro tak to trzeba się liczyć , że ktoś zapuka (złodziej albo policja)
Co kto lubi. Nie korzystam z tej formy biwakowania co nie oznacza, że potępiam tych co tak się relaksują. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|