|
|
Kolejny kamper, Citroen Jumper |
Autor |
Wiadomość |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2015-09-10, 11:38
|
|
|
Typówka dla 2 osób , baaaardzo mało i małe szafki ale efekt na fotkach ładny , widać rękę stolarza , rękę i wiedzę - gratuluję . Trochę zawsze mnie razi jak na jednej powierzchni drzwiczek nie zgadzają się słoje ale tylko w przypadku firm , które za swoje zabudowy życzą sobie sporo kasy ...w wypadku zabudowy jednostkowej dla siebie te słoje już tak nie bolą bo przecież autor może lubi róznorodność na płaszczyźnie . |
|
|
|
|
 |
robert1965
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Aktualnie brak
Nazwa załogi: Monika i Robert
|
Wysłany: 2015-09-11, 01:37
|
|
|
Witam
COS pieknego ten twoj kamper.
my wlasnie od pewnego czasu pilnie obserwujemy i poszukujemy dla nas autka ale z budzetem max. 60tys zl nic chyba nie wymyslimy specjalnego.
Nastawilismy sie na jakas polintegra ale jak patrze co mozna z blaszaka zrobic to mnie zazdrosc zzera.:(
pozdrawiam
Robert |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2015-09-11, 06:32
|
|
|
Robert,to niech cie nie zzera,tylko gadaj z kims ,kto to robi i kupuj blaszanke .Jak sam nie zbudujesz,bo nie umiesz,to jest tu kilku takich co zbuduja.Biorca o ile pamietam sprzedawal piekna blaszanke dla 2 osob blisko twojego zalozonego budzetu.Ja od dawna twierdze ,ze baze da sie kupic za 30 a za 30 uzywajac dawcy przyczepy(w kamperku uzywanym za 6dych tez masz uzywana lodowke i kibelek)nawet z zarobkiem budujacego da sie spokojnie zbudowac.tzn 6 cepka,14 pozoztale materialy typu meble,i dycha dla budujacego.A za 3 dychy masz blaszanke w budzie po 2006 |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
Karas
zaawansowany
Twój sprzęt: Ducato 3.0 Blaszak L3H2
|
Wysłany: 2015-09-11, 08:33
|
|
|
dlatego za budowę kamperów powinni się brać stolarze wygląda naprawdę super, jak w wypasionym domu... innych tematów nie będę poruszał |
_________________ Moja budowa... http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=19441 |
|
|
|
 |
tekram
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-09-11, 20:26 Lodóweczka
|
|
|
Witaj
Efekt super gratulacje. Ciekawi mnie jaki typ lodówki tam zastosowałeś możesz dla mnie rozwinąć ten temat. |
|
|
|
 |
Pancio
trochę już popisał
|
Wysłany: 2015-09-13, 12:30
|
|
|
Lodówka to jakiś Thetford, ale do blaszaka to porażka, gdyż jest to lodówka do zabudowy, do jakiejś szafy. Po prostu lodówka jest szeroka, głęboka i wysoka, więc wymusza bardzo szeroką szafkę. Nad tą lodówką powinien jeszcze iść panel sterujący na wysokość ok 7cm, ale musiał zostać przeniesiony, bo wtedy szafka kuchenna byłaby wysoka, jak lada w barze. Dodatkowo z tyłu lodówka ma radiator akurat tam, gdzie wypada główne wzmocnienie wzdłuż karoserii, więc chłodzenie jej to totalna porażka (musiałem wymusić wentylatorem). Po prostu nie nadaje się na kampera.
Niestety 80% sprzętu w tym samochodzie to był mega problem, bo wszystko kupowane było totalnie z przypadku. Na przykład energoblok z 1999r i do tego dokupiony panel sterowania nowy, nowoczesny no i zdziwienie dlaczego na energobloku nie ma do niego połączeń. Zamiast jakiejś ładowarki Ctek, kupiony był mega wielki prostownik transformatorowy o wymiarach jak DWA pudełka na buty albo i większy. Piecyk Truma prehistoryczny i niekompletny, z kominkiem wydechowym od innego modelu i o innej średnicy. W dodatku facet chciał wszystko po taniości i nawet nie chciał tapicerki na ściany, tylko gołą sklejkę. No i mocno dała się we znaki ta kuchenka z pokrętłami wypuszczanymi pod spodem. To tylko wierzchołek góry lodowej, ale generalnie całe wyposażenie tego samochodu to sen wariata. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|