Twój sprzęt: Master III Pomógł: 13 razy Dołączył: 28 Lut 2013 Piwa: 129/18 Skąd: UE
Wysłany: 2018-10-08, 20:43
Chcąc zachować dobrą izolacje od spodu , będziesz musiał z podłogą podnieść się o jakieś 2-3cm , os standardowego rozwiązania .
Wyloty z pod podłogi powinny mieć możliwość regulacji przepływu , bo w innym przypadku w najdalszym końcu może w ogóle nie dmuchać .
Twój sprzęt: Blaszana Choinka Jumper L3H3 Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Sie 2011 Piwa: 25/24 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 2018-10-08, 20:50
Jeżeli chodzi o wysokosc to bez obaw. Biorę pod uwagę tylko modele h3, więc miejsce będzie. Wyprowadzenia spod podłogi (piony) mają iść normalnie rurami i być zakończone tymi kamperowymi anemostatami. Oczywiście wszystkie zakręty wyprofilowane itp. Chodzi tylko o ocenę pomysłu bo się z takim jeszcze nie spotkałem a wydaje się niegłupi.
Twój sprzęt: Samojebka ducato by KASZUB
Nazwa załogi: My Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Sie 2014 Piwa: 60/63 Skąd: Celbowo koło Pucka
Wysłany: 2018-10-08, 20:54
Moim zdaniem bez sensu... Miałem weabsto pod fotelem skierowane w podłogę. Grzalo po kalesonach aż miło. Wykładzina ciepła była. Pamiętaj, że będziesz miał do ogrzania może z 2m2 przy długości busa L4.
Ale jak chcesz wypróbować to ja bym w miskcu gdzie ma być ogrzane nawiercil otwory. Na to wykładzinę dywanową. Ale czy to ma sens? Hm... będzie syf dmuchalo do góry w sumie.
Trafiły mi się wadliwe. Podobne w innym projekcie pracują już przeszło 2lata.
Zostaną wymienione na nowe z innej partii i po klopocie.
Czas oczekiwania na przesyłkę ok 3 tygodni, cana połowę niższa niż w pl.
No to rozumiem, wszystko wyjaśnia, jednak będę mógł zakupić z mniejszą obawą że się zepsują. Czas dostawy znam, zamawiam w chinach od 10 lat mniej więcej, i nie miałem raczej złych doświadczeń zbyt wielu. Chinczyk wymienia produkt czy trzeba zakupić nowe ?
Właśnie odgrzebałem gdzieś zdjęcie twojej tablicy z włącznikami. Faktycznie masz białe podświetlanie i wygląda fajnie. Znasz firmę która robiła tablice - szukam wykonawcy.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 19 Mar 2018 Piwa: 121/14 Skąd: WGM
Wysłany: 2018-10-09, 16:03
m4in77 napisał/a:
Znasz firmę która robiła tablice - szukam wykonawcy.
Projekt moja lepsza połówka, a wykonanie lokalna firma tłucząca pieczątki, tabliczki, i inne puchary.
Koszt wykonania to jakieś 120 czy 150 pln. To laminat grawerowany laserem.
m4in77 napisał/a:
Chinczyk wymienia produkt czy trzeba zakupić nowe ?
Projekt w corel-u, przed ostatecznym wypaleniem gość zrobił mi kilka próbnych otworów pod LED dla sprawdzenia jaki wymiar Małż ma wstawić w projekt żeby LED nie wypadał. Generalnie zna się na robocie i mogę go śmiało polecić.
Corela nie znam więc będę miał problem ze zrobieniem projektu w tym programie . Używam Photoshop6 na co dzień. Poszukam na miejscu jak zakupię już diody i włączniki przyjdą. Ewentualnie zgłoszę się do twojego fachowca. Nie znam jeszcze grubości laminatu, musi być trochę grubszy aby się nie "uginał" pod naciskiem . Nie wiem jaki twoja ma wymiar, ze sklejki było oko ale jak laminat będzie za cienki może być mało stabilnie. A i jeszcze kupuję diody 3mm bo 5 mm wydają mi się za duże, chyba że masz inne zdanie
Twój sprzęt: Zabudowa nie wiem jaka na 508D do remontu Pomógł: 13 razy Dołączył: 18 Paź 2015 Piwa: 94/194 Skąd: Nicelea
Wysłany: 2018-10-10, 18:10
m4in77 napisał/a:
Myślę że i w photoshopie można coś zrobić chyba że to jakiś specjalny format.
format. musi być zapisany wektorowo.
w photoshopie masz obróbkę na pikselach (rastrowo)
_________________ .
"człowiek uczy się całe życie i głupi umiera" B.K.
.
"Życie jest zbyt poważne, aby traktować je serio" O.W.
.
***Niech kawa Cię obudzi zanim zrobi to rzeczywistość***
Pomógł: 25 razy Dołączył: 19 Mar 2018 Piwa: 121/14 Skąd: WGM
Wysłany: 2018-10-12, 10:44
Mały upgrade instalacji wodnej.
Nieco irytował mnie czas jaki ciepła woda docierała do kranu w kuchni. c/a 20s.
Sprawdziłem jaka minimalna średnica przewodu musi być żeby nie ograniczać u mnie przepływu.
Po testach organoleptycznych wybór padł na sztywne rurki PE średnicy 8/6mm. Rurka jest stosowana w pneumatyce, kosztuje c/a 1,3 PLN/m i są do niej wygodne złączki na wcisk. Wytrzymuje kilkanaście BAR i temperaturę do 80'C
Obecnie czas pojawienia się ciepłej wody spadł do 5s
Pierwotna instalacja była na rurkach o średnicy wewnętrznej 12mm.
Z szybkich wyliczeń, odcinek do kuchni 3m.
rurka 12mm -> objętość ~340 cm3
rurka 6mm -> objętość ~85 cm3
Czas pokaże czy wybór był jedyny słuszny :
Jakby co mam świadomość, że instalacja nie posiada atestu PZH
Przy okazji patent na tani akumulator ciśnienia/filtr do pompy.
Odwrócony filtr 10'. normalnie w środku jest jeszcze wkład węglowy, i całość robi zarówno za filtr jak i za akumulator ciśnienia. Dla celów poglądowych wkład wyjąłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum