|
|
|
uruchamianie przetwornicy lodówką |
| Autor |
Wiadomość |
Mavv
weteran

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter
Nazwa załogi: MadMobile II
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Lut 2014 Piwa: 67/50 Skąd: Ballina, Irlandia
|
|
|
|
 |
chemik
weteran

Twój sprzęt: Ford zabudowa EuraMobil
Nazwa załogi: Ela i Wojtek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Lis 2014 Piwa: 114/19 Skąd: podlaskie
|
Wysłany: 2019-10-28, 17:48
|
|
|
Do Sosny -
straszna kombinacja.
Mamy zamrażarkę na 230 V - żeby nie czerpała prądu przetwornica, dołączyłem dodatkowy, zewnętrzny termostat z od lodówki - jak trzeba, to on włącza przetwornicę - a termostat od zamrażarki jest ustawiony na maksa. Temperaturę w zamrażarce ustawiam na dodatkowym termostacie. Prosto, bezpiecznie i tanio bez kombinacji. |
_________________ Chemik |
|
|
|
 |
robba
weteran

Twój sprzęt: Zabudowa nie wiem jaka na 508D do remontu
Pomógł: 13 razy Dołączył: 17 Paź 2015 Piwa: 94/200 Skąd: Nicelea
|
Wysłany: 2019-10-28, 18:07
|
|
|
| Sosna91 napisał/a: | Ja mysle ze albo to zadziala albo nie, aniżeli miałoby sie zemścić w przyszłości natomiast odpuściłem temat z racji tego iz nie chciałbym zostać bez przetwornicy, mam awaryjna ale drugiej ekspres do kawy nie odpali.
.... |
jeśli tą awaryjną wozisz to może na niej zrób zasilanie lodówki exclusive...
A Twoja lodówka ma jakąś elektronikę, czy to najprostsza z termostatem?
Masz jakiś schemat połączeń? |
_________________ .
"człowiek uczy się całe życie i głupi umiera" B.K.
.
"Życie jest zbyt poważne, aby traktować je serio" O.W.
.
***Niech kawa Cię obudzi zanim zrobi to rzeczywistość*** |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 538/112 Skąd: Legnica

|
Wysłany: 2019-10-29, 11:38
|
|
|
Kupić to: https://allegro.pl/oferta/termostat-regulator-temperatury-50-110-c-12v-7680686261
Czerwony termostatu do czerwonego przetwornicy, czarny termostatu do czarnego przetwornicy, żółty termostatu do kołka sterującego przetwornicy, czujnik temperatury do lodówki. Termostat w lodówce ustawić na niższą temperaturę nić termostat cyfrowy. |
_________________ .
.
"Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
Sosna91
trochę już popisał

Twój sprzęt: Citroen Jumper
|
Wysłany: 2019-10-30, 23:32
|
|
|
wielkie dzięki, o to mi chodzilo choć o 2dni za późno gdyż kupiłem na allegro i jak dojdzie to ktos z domownikow mi wysle, choc kupie chyba też i tu
| robba napisał/a: |
jeśli tą awaryjną wozisz to może na niej zrób zasilanie lodówki exclusive...
A Twoja lodówka ma jakąś elektronikę, czy to najprostsza z termostatem?
Masz jakiś schemat połączeń? |
awaryjna jest też używana czasami do innych rzeczy. Co do lodówki nie mam pojęcia ale raczej najzwyklejsza 100l lodówka "fridge under counter"
posiadam taki termostat zewnętrzny nawet jeszcze w szafce w kamperze, identyczny, uzywałem tego jak na OLX kupiłem poprzednia lodówke tylko za bardzo mroziła, dałem do fachowca a on mówi "panie jak pan zamrażarkę kupił to czego pan oczekuje" takze używałem tego, jednak nie spradzało sie zbytnio. Za duze wahania temperatury występowały, lodówka chodziła bardzo duzo, byle otwarcie lodówki juz czujnik ociepliło. Kupiłem kolejna identyczna 50l ale juz lodówke i z wbudowanym termostatem pobierała bardzo mało prądu, zreszta teraz aktualna 100l niewiele więcej |
|
|
|
 |
Sosna91
trochę już popisał

Twój sprzęt: Citroen Jumper
|
Wysłany: 2019-11-05, 12:21
|
|
|
https://www.ebay.co.uk/it...pid=15011369482
Zakupiłem z tej aukcji ale to lipa bo właśnie jest bez podstawki 12v i jak podaje tam prąd stały to nie ma reakcji czyli muszę wysłać sobie z Polski niestety |
|
|
|
 |
DK-Tadeusz
doświadczony pisarz On the road again
Twój sprzęt: Hi-Ace 94 + Dethleffs
Nazwa załogi: On the road again..
|
Wysłany: 2019-11-05, 12:43
|
|
|
To se kup ten;
12v
12v-relay.png
|
 |
| Plik ściągnięto 8 raz(y) 147,72 KB |
|
_________________ Ą,ą,Ć,ć,Ę,ę,Ł,ł,Ń,ń,Ó,ó,Ś,ś,Ż,ż,Ź,ź € β Δ δ ε η ι κ Λ λ μ Ξ ξ Π π Σ σ ς Φ φ χ Ψ ψ Ω ω |
| Ostatnio zmieniony przez DK-Tadeusz 2019-11-05, 14:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
RadekNet
weteran

Twój sprzęt: Opel Vivaro
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2009 Piwa: 26/75 Skąd: Sligo IE
|
Wysłany: 2019-11-05, 13:26
|
|
|
| Sosna91 napisał/a: | | czyli muszę wysłać sobie z Polski niestety |
Czemu akurat z Polski? Myslisz, ze w Polsce skąd one się biorą? Na ebay masz wszystko co trzeba. A jak masz czas to Aliexpress. Kupować na Allegro mieszkając na Wyspach to tylko utrudnianie sobie zycia. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|