|
|
|
Sklejki poszukuję |
| Autor |
Wiadomość |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 547/45 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2020-05-25, 23:24 Sklejki poszukuję
|
|
|
Znalazłem sobie fajne miejsce do zamontowania klimy Fral FSC03 w sypialni, ale potrzebuję trochę sklejki meblowej ,aby to ładnie zrobić.
Sklejka konkretna a nie dowolna, bo taka z jakiej mam meble zrobione. Grubość 12mm, kolor i faktura jak na zdjęciach.
Podpowiedzcie , gdzie szukać . Może ktoś ma na zbyciu ?
IMG_20200525_231907_resized_20200525_112151911.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 9 raz(y) 182,36 KB |
IMG_20200525_231920_resized_20200525_112152281.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 14 raz(y) 108,72 KB |
|
|
|
|
 |
fan
zaawansowany
Twój sprzęt: Fleurette Discover 73 LM
Nazwa załogi: ola i benek
|
|
|
|
 |
joko
Kombatant

|
Wysłany: 2020-05-26, 07:51
|
|
|
| Było by pięknie , bo sprzedają również 1/4 płyty , a ja tyle mniej więcej potrzebuję ..... niestety to jest 15mm grubości , a ja mam 12mm. |
|
|
|
 |
xbartman
stary wyga

Twój sprzęt: Nissan Primastar
Pomógł: 6 razy Dołączył: 15 Gru 2016 Piwa: 65/10 Skąd: Łódź/Pristina
|
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 342/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2020-05-26, 19:50
|
|
|
To jest sklejka do Hobby , a Joko ma Mobilvette , więc trochę się różni , jak dla mnie mocno się różni.
Sklejkę jak widzę sprzedaje firma Smolicz czyli przedstawiciel Hobby , czyli wniosek nasuwa się sam. Trzeba szukać sklejki u przedstawiciela Mobilvetty.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

|
Wysłany: 2020-05-26, 21:40
|
|
|
Dzięki Panowie za odzew i próbę pomocy
Jest tak jak pisze Andrzej , że chyba jedynym wyjściem będzie próbować "u źródła" .
Aby to co chcę zrobić miało sens , to płyta musi być dokładnie ta, a nie tylko podobna.
Jeśli ta obudowa do klimy nie będzie wyglądała jakby była oryginalnie zrobiona razem z pozostałymi meblami, to wolę iść w innym kierunku i wykonać ją z innych materiałów (tak szczerze to ja specjalnie za drewnem nie przepadam) . Jeśli będzie widać że jest to sprzęt dodany, ale będzie porządnie zrobione, to uważam że finalny efekt będzie na pewno lepszy , niż w przypadku płyty po której będzie widać , że jest choćby minimalnie inna.
Uruchomiłem moich znajomych Włochów i jeśli uda się im oryginalną płytę od producenta załatwić, to zrobię z tego i będzie cacy ...... jak nie to mam plan B.
Tak czy inaczej efektem końcowym się pochwalę .
Przerobiłem klimę FRAL FSC03 i odseparowałem zupełnie obieg powietrza dla parownika od obiegu skraplacza (oryginalnie oba powietrza się częściowo mieszały wewnątrz obudowy) i wydajność tego "malucha" bardzo wyraźnie wzrosła .
Klima była pierwotnie planowana jako awaryjne źródło chłodu do sypialni przy postojach na dziko (zasilana z aku LiFePO4 i fotowoltaiki) i w standardowej konfiguracji dawała radę, ale po modyfikacji jest petarda .
Na razie mam to zrobione na tzw."pająka" ale jak się funkcjonalnie sprawdziło i zostaje na stałe, to chcę to wykończyć jak należy. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|