|
|
|
Karmann Colorado - klapa tylna podnoszona |
| Autor |
Wiadomość |
darek 61
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2021-02-02, 22:16
|
|
|
| Socale napisał/a: | | Całość szacuję na 400-500zł + lakiernik. |
Wojtek z żywicą należy zaczynać od małych detali, to wcale nie jest taka całkiem prosta robota. Ten element to dwa metry kwadratowe.Narobi się i jak wszystko podliczy to powie.Miało być tanio,wyszło drogo i jeszcze się narobiłem.Jak bym miał takie autko to wydałbym te dwa tysiaki,chyba że chciałby zrobić inną. |
|
|
 |
sterciu
zaawansowany

Twój sprzęt: Karmann Colorado 650
Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Gru 2008 Piwa: 72/16 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2021-02-02, 22:48
|
|
|
| Socale napisał/a: | Janusz kiedyś zrobił sobie zderzak w odlewie gipsowym lub podobnej technice.
Zrób sobie formę na wymiar i sam wykonaj sobie klapę z maty szklanej + żywica, sukcesywnie ją dopieścisz w szczegółach zgodnie z technologią stosowaną w Niewiadówkach. Mechanizm unoszenia, w konstrukcji jest bardzo prosty, majsterkowicz zrobi szybko jeśli ma czym myśleć.
Całość szacuję na 400-500zł + lakiernik.
Pomysł z klapą jest bardzo fajny, dodaje prestiżu wizualnego, maskuje najmniej atrakcyjne drzwiczki, no i zawsze jakieś płaskie przedmioty możesz tam wozić.
Jeśli ja miałbym taką klapę sobie zrobić/dorobić, bez wahania wybrzuszyłbym ją o kilka.......naście cm dla pozyskania kubatury na cokolwiek. |
Akurat zabawy z żywicą i matą szklaną nie są mi obce , wyremontowalem 3 niewiadówki n126n , łącznie z naprawą laminatu więc tutaj bym sobie poradził... tylko czasu na takie zabawy nie mam niestety , bo to jest niestety czasochłonne...
Powloka zewnętrza musiałaby być zrobiona z żelkotu tak jak oryginalnie jest zawsze robione.
Poczekam chyba troche i zobaczę czy ta klapa na allegro wkońcu potanieje... Nie muszę jej odrazu montować juz teraz , a raczej wątpie aby znalazł się na nią klient...
| darek 61 napisał/a: | | Socale napisał/a: | | Całość szacuję na 400-500zł + lakiernik. |
Wojtek z żywicą należy zaczynać od małych detali, to wcale nie jest taka całkiem prosta robota. Ten element to dwa metry kwadratowe.Narobi się i jak wszystko podliczy to powie.Miało być tanio,wyszło drogo i jeszcze się narobiłem.Jak bym miał takie autko to wydałbym te dwa tysiaki,chyba że chciałby zrobić inną. |
Musialbym gdzies w dobrych cenach zdobyc matę szklaną , żywicę i żelkot... kupując przykładowo w Castoramie lub innych marketach gdzie zaopatrywałem się przy remontach niewiadówek to wykonanie takiej klapy wyszłoby ponad 1000zł... Wykonanie kopyta czyli formy jest najbardziej czasochłonne , chyba aż tyle cierpliwości nie mam aby zrobic formę.... |
_________________ Pozdr. Marcin |
| |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 333/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2021-02-03, 16:03
|
|
|
Niemiec wywalił klapę, a inny Polak zabrał klamota i szuka jelenia za 2 tys. Jest tych modeli ze 3 w Polsce , moze się ktos trafi. |
|
|
|
 |
darek 61
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2021-02-03, 17:37
|
|
|
| zbyszekwoj napisał/a: | Niemiec wywalił klapę, a inny Polak zabrał klamota i szuka jelenia za 2 tys. Jest tych modeli ze 3 w Polsce , moze się ktos trafi. |
Jak ktoś potrzebuje to zapłaci,jak nie to nawet za 20% nie kupi.Jest niezniszczalna ,może leżeć.Za te pieniądze nie opłaca się na pewno robić. |
|
 |
sterciu
zaawansowany

Twój sprzęt: Karmann Colorado 650
Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Gru 2008 Piwa: 72/16 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2021-02-03, 21:38
|
|
|
| zbyszekwoj napisał/a: | Niemiec wywalił klapę, a inny Polak zabrał klamota i szuka jelenia za 2 tys. Jest tych modeli ze 3 w Polsce , moze się ktos trafi. |
Bardzo możliwe ze ta klapa pochodzi z tego auta co kupiłem , tak jak piszesz , niemiec wywalił , polak klapę kupił i szuka jelenia , a auto bez klapy tez trafilo koniec końców do PL |
_________________ Pozdr. Marcin |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|